Wie is Loes

Loes Hartog

Waarom praktijk Loes Hartog?

Voor mij is het een vervolgstap op hetgeen ik altijd al gedaan heb.
Komend uit een groot gezin heb ik de waarde meegekregen om er te zijn voor anderen,
Ik had een moeder die hield van koken en een vader met een volkstuin.
Sport hoorde bij de opvoeding en buitenspelen deden we allemaal!
Het was zo vanzelfsprekend voor mij, dat ik me helemaal niet met  een gezonde leefstijl bezig hield.

Zelfs toen ik de verpleging inging en later als maatschappelijk werker werkte was ik me niet zo bewust welke invloed een gezonde leefstijl heeft. Nu jaren later is daar veel meer bekend over en de laatste jaren zelfs een hot item in de media.. en toch heb ik het idee dat een gezonde leefstijl in ziekenhuizen, binnen revalidatieprocessen maar ook bijvoorbeeld bij de fysiotherapeut/ psychotherapeut  of??  te weinig aan bod komt. Voor mij een reden om een eigen praktijk op te zetten om juist hier extra aandacht aan te besteden

Een gezonde leefstijl geeft namelijk energie!

Energie die je nodig hebt om met veranderingen, verlies, ziekte, rouw , stress enz. te kunnen omgaan.

Ik kies bewust voor speciale doelgroepen als bijvoorbeeld NAH – Reuma – MS – Chronisch pijn – Vermoeidheid – Stress.
Voor leefstijlondersteuning bij rouw en verliesverwerking, omdat juist bij deze doelgroepen niet snel aan voeding en leefstijl gedacht wordt… en uiteraard ben ik er ook voor mensen die willen afvallen.

Coachen is praten met elkaar: wat houd je bezig?, waar loop je tegen aan?, wat zou je anders willen en hoe is dat eventueel te realiseren? Coachen is een spiegel voorhouden en samen zoeken waar je zelf uiteindelijk mee verder kan. Maar coachen is ook  aandacht voor die gezonde leefstijl: voeding- stressreductie-goed slapen en  bewegen bevorderen.
Stap voor stap naar meer energie.

Ik kan beschikken over de trainingsruimte van Rug- en Gezondheidscentrum Baarn met fitness apparatuur op luchtdruk en een zaal waar ik het licht kan dempen. In kleine groepjes of individueel kunnen we in een rustige omgeving oefenen, bewegen en/ of trainen.

Ik ben een echte doener, creatief in meedenken en oprecht betrokken.

Maar ik ken ook mijn grenzen, ben je bij mij niet op het juiste adres denk ik graag met je mee waar dat wel is!

Loes Hartog

Relevante opleidingen/ cursussen

 MBO ziekenverzorger – HBO maatschappelijk werk – RET( rationele – emotieve- therapie) – Motivational interviewen – Cursus rouw en verliesverwerking – Medische basiskennis – HBO leefstijlcoach – HBO voedingsdeskundige – Pilates docent – Fitness A instructeur.